Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Nyári fesztiválok
Magyarország nyaranta fesztiválparadicsommá változik. Szinte egész nyáron találhatunk valamilyen rendezvényt az ország különböző pontjain.
A legismertebb ezek közül minden bizonnyal a Sziget Fesztivál, röviden a Sziget. A rendezvény az Óbudai-szigeten kapott helyet, 1993-as indulása óta folyamatosan nő, 2009-ben például 390000 látogató érkezett. A fesztiválon nem csak könnyűzenei programok, hanem kulturális rendezvények is helyet kapnak. A fellépők listája minden évben nagy visszhangot kap. Az elmúlt években fellépett itt többek között a Faithless, az Iron Maiden, a Bad Religion és az Offspring is. Bár a közel egyhetes fesztivál nagyszínpadán inkább a rockzene dominál, minden zenei stílus képviselteti magát itt. Általában augusztus első hetében tartják.
A Soproni VOLT-fesztivál is nagy múltra tekint vissza, szintén 1993-ban rendezték meg először. Az általában 5 napos rendezvényen nem csak koncertek, hanem színházi előadások, filmvetítések és sportprogramok is vannak. A jellemző zenei stílus itt inkább a rock, a jazz és a metál, de ez korántsem a teljes lista.
Az elektronikus zene kedvelőinek a Balaton Sound lehet érdekes. A július első felében, Zamárdiban megrendezett fesztivál is közel 100000 vendéget csal ide a koncertekre.
A legnagyobb múlttal rendelkező nyári fesztivál valószínűleg az EFOTT, azaz az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Ennek a fesztiválnak nincsen állandó helyszíne, minden évben máshová telepítik, ennek az eredeti célja a hetvenes években az volt, hogy a fiatalok minél több magyar várost ismerjenek meg. A program általában július első felében zajlik.
Tokaj közelében rendezik meg a Hegyalja fesztivált. A környék természetesen a finom borairól is híres, még több ok hogy idelátogassunk. A magyar zenekarok mellet sok híres külföldi csapat is fellép, köztük volt az elmúlt években például a Motörhead. Az érdeklődőknek júliusban kell szabadon tartaniuk 4-5 napot.

Comments

Hide