Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Antal Nimród
Antal Nimród Los Angelesben született 1973-ban, kivándorolt szülők gyermekeként. 1991-ben jön Magyarországra filmezést tanulni, majd a kilencvenes évek vége felé videoklipeket rendez.
Első nagyjátékfilmje, a Kontroll, nagy népszerűségre tesz szert 2003-as bemutatója után. A filmet, amelyet teljes egészében a budapesti metróhálózatban vettek fel, Antal íróként és rendezőként is jegyzi. A film a kritikusoktól és a közönségtől is vegyes, ám többségében pozitív visszajelzéseket kapott.
2005-ben a rendező visszatér Los Angelesbe. Arra a kérdésre, hogy egyáltalán miért hagyta el Hollywoodot, ha filmezést akart tanulni, a személyes okok mellet elmondja, hogy jobb bizonyos fiatalkori hibákat nem Los Angelesben elkövetni, illetve hogy a filmes iskolák Magyarországon igen jók. Akárhogy is, 2007-ben megrendezi az Elhagyott szoba című thrillert, Luke Perry és Kate Beckinsale főszereplésével. Bár a film nem aratott a vártnak megfelelő sikert, bőven behozta az árát.
Második hollywoodi rendezése is hasonlóan zár, a Szállítmány kiváló színészekből álló stábja ellenére sem lesz kitörő siker. A film szereplői között találjuk Lawrence Fishburnet, Matt Dillont és Jean Renot is.
A rendező eddigi legnagyobb hollywoodi sikerét a Ragadozók című 2010-es film hozta. A producer, Robert Rodriguez jó barátja Antalnak, ő kérte fel a film rendezésére. A sci-fi főszerepében Adrien Brodyt láthatjuk. A producer és a rendező szeretett volna eltávolodni a sci-fi sorozat korábbi darabjaitól, többek között ez hozhatta meg a film sikerét. Antal egyébként később feltűnt Rodriguez filmjében, a Machetében egy rövid szerep erejéig, ahol magyarul sértegeti a főszereplő Danny Trejót.
A rendező elmondása szerint szeretné elkerülni, hogy beskatulyázzák a megrendelésre dolgozó filmesek közé, a jövőben több saját projekten is gondolkodik, a saját történeteit szeretné elmesélni újra. A Kontroll sikerét látva, amely sok díjat elhozott, egyet például Cannes-ból is, ez teljesen érthető.

Comments

Hide